Technik żywienia i usług gastronomicznych
Dzisiaj wszyscy gotują. Media: telewizja, prasa przedstawia nam bardzo dużo informacji na ten temat. Jeśli mas smak i gust oraz talent kulinarny a w przyszłości chciałbyś zarządzać nowoczesną restauracją i chciałbyś organizować przyjęcia - być profesjonalistą w tej dziedzinie i robić to zawodowo – to jest właśnie propozycja dla Ciebie. Szkoła w sposób profesjonalny pozwoli fachowo i merytorycznie przygotować Cię do wykonywania prac zarówno w kuchni jako kucharz, doradcy żywieniowego potrafiącego zaplanować, opracować i wdrożyć dietę oraz kelnera obsługującego właściwie i rzetelnie gości. Podsumowując stajesz się menedżerem gastronomii, który znając wszystkie działy gastronomii może zarządzać pracownikami w obiektach hotelowych, restauracyjnych lub  cateringowych. Łatwo poradzisz sobie z planowaniem i organizacją żywienia a także z organizacją przyjęć okolicznościowych.
W trakcie nauki zajęcia praktyczne prowadzone będą w pracowniach gastronomicznych szkoły, restauracjach i hotelach na terenie kraju a dla wyjątkowych uczniów także poza granicami kraju.
To także ukierunkowanie do kontynuowania nauki na uczelniach wyższych na kierunkach np. zarządzanie, technologia żywności, hotelarstwo i gastronomia, obsługa turystyczna. 
W przypadku wątpliwości i pytań związanych z naborem prosimy o osobisty lub telefoniczny kontakt:

ul. Powstańców Wielkopolskich 16,  62-510 Konin 

tel. 063 243 77 05

E-szkoła
Nowoczesna platforma do nauki przez internet
Zajęcia pozalekcyjne
Dodatkowe zajęcia pozalekcyjne!
Twórczość uczniów
Twórczość artystyczna naszych uczniów
Szkoły młodzieżowe, Liceum ogólnokształcące, Gimnazjum, Liceum policyjne